/
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ "Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ"
Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρειας «Η Κασσάνδρα»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ "Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ"
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ
CULTURAL ASSOCIATION OF KASSANDRA
63077 Kassandria Halkidiki Greece
Tel. & Fax : +302374020644
e-mail : politistikoskassandras@gmail.com


RADIO KASSANDRA 98.4 FM STEREO

http://www.radiokassandra.gr/


ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π.Σ. "Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ"

http://politistikossyllogoskassandras.blogspot.gr/p/blog-page_98.html


Η ΡαδιοΦωνή του Συλλόγου "Η Κασσάνδρα"

https://www.facebook.com/groups/1441154799508782/

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στις 22 Ιανουαρίου του 2006 η ΡαδιοΦωνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας ακούστηκε για πρώτη φορά στον αέρα μέσα από τη συχνότητα 98,4 των fm του ΡΑΔΙΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, το οποίο φιλοξενεί αυτήν τη ραδιοφωνική παραγωγή για 9 συνεχή χρόνια και η οποία μεταδίδεται ζωντανά κάθε Κυριακή 11:00-13:00 σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η εκπομπή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας είναι ενημερωτική αναφορικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου, τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, θίγει σημαντικά ζητήματα επικαιρότητας, κάνει αφιερώματα σε επετείους σπουδαίων προσώπων και γεγονότων και ασχολείται με θέματα τέχνης, πολιτισμού και λαογραφίας, ακροβατώντας από την αρχαιότητα έως το…αύριο. Ενίοτε υποδέχεται στο στούντιο καλεσμένους, παράγοντες κυρίως του τόπου, αρμόδιους σχετικά με την εκάστοτε θεματολογία.
Στη διάρκεια της λογοτεχνικής ώρας, αντλούνται ποιήματα, κείμενα και αποσπάσματα από τη δεξαμενή της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, τα οποία αποδίδονται σε δραματοποιημένο ύφος.
Η εκπομπή γίνεται πιο ελκυστική, αφού η μουσική της επένδυση επιλέγεται από την ωραιότερη ελληνική, κυρίως, έντεχνη μουσική.

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Μαρία Βασιλικού.

Την τεχνική επιμέλεια εχει ο Δήμος Μάνιος και τα τραγούδια διαλέγει ο Βαγγέλης Κατσαρίνης.

Έκτακτοι συνεργάτες οι :

Μίλτος Χασάπης,
Δέσποινα Καλανταρίδου,
Κώστας Παπαγιάννης,
Γιάννης Παπαγιάννης,
Κατερίνα Τσορλιανού,
Τάσος Τσιμικλής,
Αλέξανδρος Αλεξός,
Κατερίνα Αβραμίδου
Τίτα Παπανδρέου

ΩΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ :
ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΕΩΣ 1.00 Μ.Μ.
ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ‘’ΡΑΔΙΟΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ’’


‘’22 Ιανουαρίου 2006 - 22 Ιανουαρίου 2016’’
‘’10ΧΡΟΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ’’


Ήταν 22 Ιανουαρίου του 2006 που βγήκε πρώτη φορά στον αέρα, που ακούστηκε για πρώτη φορά η Φωνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας σε όλη την Χαλκιδική -πλην εξαιρέσεων -, μέχρι την Καλλικράτεια κι έφτασε σε κάποια μακρινά σημεία – όπως μας αναφέρθηκε- Εύβοια, Σποράδες, μακάρι κι αλλού κι ας μην το γνωρίζουμε.
Είναι ακόμα μια καλή ευκαιρία να ευχαριστήσουμε το ΡΑΔΙΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ που μας φιλοξενεί αδιάλειπτα 10 ολόκληρα χρόνια, διατηρώντας μια άψογη συνεργασία. Οπωσδήποτε ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Κατσαρίνη -από το κατάστημα SUNSPOT-που με τις μουσικές επιλογές του επενδύει έντεχνα την θεματολογία και την κάνει πιο ευχάριστη. Όπως και την Μαίρη Παπαδοπούλου που με τις φωτογραφήσεις στο στούντιο αλλά και στις έκτακτες εκπομπές στον πεζόδρομο -τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς-, πλουτίζει την ιστοσελίδα της εκπομπής.
Αλλά είναι και μια ευκαιρία, μέσω όλων υμών, να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς, παράγοντες, ιδιώτες, που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και τιμώντας μας με την παρουσία τους, πήραν μέρος για να δώσουν άλλοι το στίγμα τους, άλλοι τα φώτα τους, άλλοι να επικοινωνήσουν το έργο τους.
Αυτοί που δρασκέλισαν το κατώφλι του στούντιο ήσαν μαθητές, εκπαιδευτικοί, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, αθλητές, επαγγελματίες, διασώστες, γιατροί, δικηγόροι, δήμαρχοι κ.ο.κ. Επίσης, εκτός από τα μέλη και στελέχη του συλλόγου μας κι άλλοι πολιτιστικοί -και όχι μόνο- σύλλογοι έδωσαν το παρόν και δημοσιοποίησαν τις δραστηριότητές τους. Έτσι ώστε να ταξιδέψει και να ακουστεί η πολιτιστική φωνή της Κασσάνδρας και να γίνει γνωστή κι αυτή η μορφή της επίσης.
Μεγάλος ο κατάλογος των καλεσμένων κι ας μας συγχωρεθεί που δεν θα τους ονοματίσουμε, φοβούμενοι τον κίνδυνο κάποιας παράλειψης. Θα αναφερθούμε επιλεκτικά σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, από όλη αυτή την πορεία των 10 χρόνων, όπως στη φιλοξενία των μαθητών που επισκέφτηκαν το Cern και κατόπιν ήρθαν με τον συνοδό-καθηγητή τους να μας περιγράψουν την εμπειρία από το πείραμα, στα παιδιά-καλαντιστές που ήρθαν με τα τριγωνάκια τους και μας ‘’τα είπαν’’ κι ακούστηκαν ζωντανά στον αέρα, στην νεαρή τότε Μαρία Άρνη με την κιθάρα της στα πρωτόλεια βήματά της, στον παραολυμπιονίκη μας Μαρίνο Φυλακτό και τις αθλητικές του εμπειρίες, στις ‘’ λογοτεχνικές ώρες’’ με τον Μάκη Ποτίογλου, στα παραμυθοδιαβάσματα των δασκαλισσών -κυρίως της κας Στέλλας Πολυμερά-Παπαγιάννη, στις αναφορές στο βίο και το έργο μεγάλων μουσικών του Λεωνίδα Μουλαγιαννιού, στις περιβαλλοντολογικές ενημερώσεις της κας Ελένης Τριανταφύλλου, στις φιλολογικές θεωρίες της κας Βασιλικής Παντέρη …και τόσοι άλλοι…
Ακόμα, μας χαροποιεί ιδιαίτερα η στήριξη των ακροατών με την τηλεφωνική τους συμμετοχή με ευμενή, ευτυχώς, σχόλια. Με μεγάλη ικανοποίηση ακούσαμε πολύ γνωστό μουσικοσυνθέτη- μόνιμο παραθεριστή στη Σιθωνία και συχνό ακροατή μας - να εντυπωσιάζεται από μια ανέλπιστα ενδιαφέρουσα επαρχιακή εκπομπή, ή τον διευθυντή παιδικής χορωδίας στη Θεσσαλονίκη, ή τον καθηγητή από την Κοζάνη- που ερχόμενος στη Χαλκιδική ανυπομονεί να ακούσει την εκπομπή μας, τον διευθυντή τράπεζας -που μαζί μας θυμήθηκε τις αναζητήσεις στα φοιτητικά του χρόνια-, τις φιλοφρονήσεις γιατρού και στρατιωτικού από τη Φούρκα, σχετικά με τις ιατρικές πληροφορίες και τις γλωσσικές παρατηρήσεις αντίστοιχα, τον ακροατή με το αλιευτικό σκάφος που συντροφεύουμε μεσοπέλαγα, την ηλικιωμένη κυρία από τα Μουδανιά που νοσταλγεί τον - άλλοτε φανατικό του ραδιοφώνου- σύζυγό της, και τόσους κι άλλους τόσους που ‘’ταξιδεύουν ‘’ μαζί μας τα κυριακάτικα πρωινά. Αυτό όμως που μας συγκίνησε περισσότερο ήταν -όταν μάθαμε- ότι οι τρόφιμοι του ιδρύματος στη Φούρκα ‘’έστησαν αυτί’’ στο ραδιοφωνάκι τους για να ακούσουν τις κυρίες που τους φρόντιζαν, όλη την ώρα που κουβεντιάζαμε μαζί τους!
Τι να πρωτοθυμηθούμε…!!! Θολώνουν οι μνήμες… αργοσβήνουν τα ίχνη… πολλά τα χρόνια… πολλές οι εμπειρίες… πολλές οι παρουσίες… Δεν θα τα καταφέρουμε να τους κατονομάσουμε όλους, όσοι -στη διάρκεια αυτών των 10 χρόνων- πέρασαν, στάθηκαν, κατέθεσαν και επηρέασαν με τις ιδέες τους, τη φωνή τους, ξέρουν αυτοί… Εκτός, ίσως, από τον Κώστα Παπαγιάννη, τον πρόεδρο τότε του συλλόγου, που επί θητείας του ξεκίνησε το ραδιοφωνικό ταξίδι, την Τίτα Παπανδρέου με την ουσιαστική και διαρκέστερη συνεργασία, την Κατερίνα Αβραμίδου με την σημαντική συμμετοχή, τον Αλέξανδρο Αλεξό με την διασκεδαστική χροιά του, τον Γιάννη Παπαγιάννη, τον Δημήτρη Σταλαχτίδη, την Ιωάννα Τσάκα, Κατερίνα Τσορλιανού, Δέσποινα Καλανταρίδου, Τάσο Τσιμικλή, Μιλτο Χασάπη… και άλλους…
Κλείνοντας θα σταθώ σε μια είδηση όπου δυο Θεσσαλονικείς βραβεύτηκαν για μια σπουδαία εφεύρεση που αφορά στην αναψηλάφηση αρχείων, κάτι που θα εξυπηρετήσει πολύ όσους χρειαστεί να ψάξουν πληροφορίες στα αρχεία τους για το αντικείμενο ενδιαφέροντος τους, όπως, τεχνολόγοι, μηχανικοί, γιατροί, δημοσιογράφοι κ.α. Χωρίς να θέλουμε να οικειοποιηθούμε καμία τέτοια ιδιότητα, έχοντας ωστόσο κάποια εμπειρική γνώση και κυρίως επίγνωση της δύναμης ενός μέσου μαζικής επικοινωνίας, σαν τον ραδιόφωνο, ευελπιστούμε ότι, ίσως, κάποια στιγμή, βρεθεί κάποιος τρόπος να αξιοποιηθούν τα αρχεία της εκπομπής, που είναι αμέτρητες σελίδες, αμέτρητες πληροφορίες, που σε αυτές είναι φωλιασμένο το μεράκι όσων ασχολήθηκαν, όσων αφιέρωσαν -με σεβασμό στη φιλοσοφία του συλλόγου- τον χρόνο τους, για να μοιραστούν μαζί με το ακροατήριο κοινό, τις γνώσεις που κέρδισαν, αποκομίζοντάς τες από τη διαδικασία της έρευνας, της μελέτης, της αξιολόγησης, της επιλογής και εντέλει της δημοσιοποίησης των θεμάτων.
Έχουν κι αυτές οι σελίδες Φωνή, όπως η δισκέτα της λαϊκής μας ορχήστρας, έχουν κι αυτές Εικόνα όπως οι βιντεοκασέτες και οι φωτογραφίες από τις εκδρομές του συλλόγου, από τις θεατρικές παραστάσεις, τις μουσικές εκδηλώσεις της χορωδίας και των χορευτικών τμημάτων, τα καλλιτεχνικά δρώμενα των υπολοίπων τομέων του συλλόγου. Που, έτσι κι αλλιώς, παρακολουθούν όλη την πορεία, περιγράφουν όλη την ιστορία του συλλόγου μας.
Κάθε Κυριακή, λοιπόν, λίγο μετά τις 11.00’ ως λίγο μετά τις 13.00’, από την συχνότητα 98,4 των FM του ΡΑΔΙΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ακούτε την εκπομπή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας, που σας ενημερώνει για τις δραστηριότητες του συλλόγου, τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και όχι μόνο και ασχολείται με θέματα τέχνης, πολιτισμού και λαογραφίας.

ΑΚΟΥΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ !
ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!
ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΦΩΝΗ!!!
ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ!!!!

Μαρία Βασιλικού

Sunspot Web Design
Κατασκευή, Φωτογράφηση & Συντήρηση Ιστοσελίδας
© Sunspot Web Design 2008-2020 ®
63077 Κασσσάνδρεια, Χαλκιδική
Τηλ. +302374023330 & +306946676500

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ"
63077 Κασσάνδρεια Χαλκιδικής
Τηλ. & Fax : +302374020644
e-mail : politistikoskassandras@gmail.com
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ