ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
H πεζοπορία υλοποιείται όλες τις εποχές του χρόνου και μπορεί να είναι ολιγόωρη ή πολυήμερη με σκοπό την ψυχαγωγία, την εκγύμναση και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ανθρώπου. Πεζοπορία είναι η κίνηση στο βουνό και μέρη που γενικά χαρακτηρίζονται βατά (μονοπάτια, παραλίες κλπ) και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, αφού αποτελεί έναν από τους ασφαλέστερους και ηπιότερους τρόπους άσκησης.
Το τμήμα πεζοπορίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας απευθύνεται σε όσους αγαπούν την πεζοπορία και την περιπλάνηση στη φύση και διοργανώνει, συνήθως στα Κασσανδρώμενα, πολλές πεζοπορίες στην χερσόνησο της Κασσάνδρας. Στόχος του τμήματος είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όλους εκείνους που έχουν κοινό πάθος με το περπάτημα που οδηγεί σε νέους προορισμούς, χαρίζει υγεία και εγγυάται εικόνες μαγευτικής ομορφιάς που κάθε συμμετέχων θα χαράξει στη μνήμη και στη φωτογραφική του μηχανή.
Για να λάβει κάποιος μέρος σε μία μονοήμερη ή πολυήμερη απλή πεζοπορία το μόνο που χρειάζεται είναι ψυχική και σωματική υγεία. Για τις πιο απαιτητικές πεζοπορίες όπως η ανάβαση του Όλυμπου, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση.
Το τμήμα πεζοπορίας του συλλόγου συμμετείχε σε πολλές πεζοπορίες και διοργανώσεις πεζοπορίας όπως το «Πέρασμα του Ντραγουντέλη» που διοργανώνεται από τον Δημοτικό Οργανισμό Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΑΡΘΕΝΩΝ» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας. Μια διαδρομή 18 χλμ. στο βουνό μέσα από ένα πανέμορφο δάσος που καταλήγει στο χωριό του Παρθενώνα όπου τους περιμένει παραδοσιακό γλέντι.
Επίσης αξέχαστη εμπειρία ήταν η επίσκεψη στην Δρακόλιμνη της Γκαμήλα και το rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη (Φαράγγι του Βίκου). H κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα ήταν μία πολύ διασκεδαστική και αξιομνημόνευτη εμπειρία. Στο rafting το πλήρωμα αποτελείται από 6 έως 12 κωπηλάτες σε κάθε βάρκα την οποία κατευθύνει επαγγελματίας οδηγός ποταμού και είναι ιδανικό μέσο για να βρεθείτε σε μέρη μοναδικής ομορφιάς, που διαφορετικά δε θα μπορούσατε να προσεγγίσετε.
Μέλη του τμήματος πεζοπορίας του συλλόγου κατέκτησαν την κορυφή Σκολιό (2.911μ.) δεύτερη σε ύψος μετά τον Μύτικα (2.917μ.) στον Όλυμπο.