ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ:
2006: Η κοινωνική διάσταση του χιούμορ.
2006: Αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη (Με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου).
2007: Αφιέρωμα στην στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.
2008: Τα Λαϊκά της ακρόασης.
2009: Αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη λαϊκών επιτυχιών Απόστολο Καλδάρα.
2011: Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη.
2012: Το λαϊκό τραγούδι διαχρονικά στην οικονομική και κοινωνική κρίση.
2013: Μάθημα επαναληπτικό.
2015: Αφιέρωμα στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη (Με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου).
2016: Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή (Με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου).
ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ"
Η Λαϊκή ορχήστρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας δημιουργήθηκε με σκοπό να παρασχεθεί η δυνατότητα ύπαρξης ενός τμήματος που θα υπηρετεί και θα αναδεικνύει την αξία ενός από τα σημαντικότερα είδη της ελληνικής μουσικής : το λαϊκό τραγούδι. Η προσπάθεια αυτή υλοποιείται με την διενέργεια εργασιών-συναυλιών που αφορούν την ιστορική σημασία και συμβολή του λαϊκού τραγουδιού σ’ όλο το φάσμα του Ελληνικού πολιτισμού ή τις προσωπικότητες που συνέβαλαν στη γένεση και την εξέλιξή του σε όλες τις μορφές καθώς και την πολιτικοκοινωνική του θέση και δράση σε όλη την ελληνική κοινωνία.
Η Λαϊκή ορχήστρα συστάθηκε στα τέλη του 2005 από ντόπιους ερασιτέχνες μουσικούς που αγαπούν το λαϊκό τραγούδι. Την πρώτη σύνθεση απάρτιζαν οι Λεωνίδας Μουλαγιαννιός (μπουζούκι, μπαγλαμά, φωνή), Μάκης Τσινάς (μπουζούκι), Δέσποινα Καλανταρίδου (φωνή), Γιάννης Παπαγιάννης (κιθάρα,φωνή). Με τη σύνθεση αυτή η Λαϊκή ορχήστρα συμμετείχε για πρώτη φορά στην εργασία της Κας Παντέρη Βασιλικής με τίτλο «Ο κοινωνικός ρόλος του χιούμορ». Αμέσως επόμενη εργασία με τη σύνθεση αυτή ήταν ένα μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη με τη συμμετοχή ντόπιων μουσικών (Θανάσης Καρανικόλας, Δημήτρης Βασίλας) και της χορωδίας έντεχνου τραγουδιού του συλλόγου μας. Την επιμέλεια των κειμένων είχε η Κα Βασιλική Παντέρη.
Αμέσως μετά τον προγραμματισμό της επόμενης εκδήλωσης με θέμα τα τραγούδια και τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου στην ορχήστρα προστίθενται οι Δημήτρης Βασίλας (κοντραμπάσο), Μάκης Καρυπίδης (μπαγλαμά), Στέλιος Τζοβανάκης (τραγούδι), Αναστασία Σαμαρά (τραγούδι), Νεκτάριος Μπακόλας(κρουστά), κι έτσι από τετραμελής γίνεται εννιαμελής με την εξωτερική συνεργασία και του Νίκου Ταλέα-επαγγελματία μουσικού από τη Θεσσαλονίκη-στο ακκορντεόν. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα με τη συμβολή της κας Παντέρη στα κείμενα λαμβάνει χώρα στις 29 Απριλίου 2007 στην Κασσάνδρεια και στις 9 Αυγούστου στην Άθυτο στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Η Άφυτος της Αθύτου».
Το 2008 η Λαϊκή ορχήστρα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα τραγουδιών με τίτλο «Τα Λαϊκά της ακρόασης». Τα τραγούδια αυτά στοχεύουν στην προσοχή του ακροατή πάνω στο νόημα των τραγουδιών και όχι απαραίτητα στη χορευτική μέθεξή τους. Το πρόγραμμα απαρτίζεται από τραγούδια διαφόρων συνθετών και διαφόρων εποχών του λαϊκού τραγουδιού (προπολεμικά ρεμπέτικα, λαϊκά δεκαετίας ΄50-΄60, έντεχνα λαϊκά). Στο πρόγραμμα αυτό η Λαϊκή ορχήστρα χαίρει της συνδρομής του βετεράνου λαϊκού τραγουδιστή Δημήτρη Παπανικολάου ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κασσάνδρεια. Αυτός βέβαια είναι κι ένας επιπλέον στόχος της Λαϊκής ορχήστρας, να συναθροίσει τους ρέκτες και τους υπηρέτες -καινούριους και παλιούς-του κλασσικού λαϊκού της πόλης μας σ’ ένα κύκλο, σε μια παρέα που θα δραστηριοποιείται πάνω στην έρευνα και την παρουσίασή του στο κοινό. Το 2009 παρουσιάζει αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη λαϊκών επιτυχιών Απόστολο Καλδάρα, από τα χρόνια του ρεμπέτικου , την κορύφωση της καριέρας του τη δεκαετία 1950-1960 έως την εποχή της θρυλικής « Μικράς Ασίας» και του «Βυζαντινού Εσπερινού».